Alla inlägg den 23 mars 2011

Av Susanna Carlsson - 23 mars 2011 17:22

Idag gick jag till en kurs där man skulle prata franska för att lära sig det franska språket. Trodde jag.

Man pratade franska men det var även för fransktalande som vill lära sig prata bättre engelska. Så i 45 min pratade vi franska, och i 45 min pratade vi engelska.

Så jag satt där, helt förvirrad, och undrade vad jag gett mig in på och försöker svara på frågor om vad jag gör i Paris och hur länge jag har varit här osv. Inte helt lätt kan jag säga. Men jag försökte iaf. Jag måste tänka igenom det lite om jag vill gå tillbaka eller inte för jag tror jag behöver endast fransktalande för eftersom jag vet att de pratar lite engelska också så blir det lätt att man fuskar och säger nått ord eller flera på engelska.

Och under denna 1,5 timme är det två äldre kvinnor som berättar för mig att deras ex-män dött nyligen......

Man undrar då, VARFÖR?

Vi pratade inte ens om nått som hade med familj och göra och det liksom kommer upp ändå. Det skulle jag aldrig berätta för en person jag känt i ungefär 7,5 minut.

Men det kanske är så svenne banan jag är.


Jag ser iaf ut som världens nörd nu när jag går omkring med mina stora hörlurar på stan och lyssnar på musik. Går till och från skolan varje dag och det tar knappt 20 min en väg så då är det nice med musik i öronen.

 


Köpte en ny plånbok i helgen, inte alls vad jag trodde att jag skulle gilla faktiskt men jag blev lite kär i den. Den fungerar inte bara som plånbok utan även lite som förbandslåda. Jag har kort och pengar i den men även plåster och värktabletter. Jättebra :-)

 


Bad min sambo att komma på vad vi skulle äta till middag idag för annars blir det ingen middag. Det är alltid jag som får stå för fantasin och den sinar fort. Har inte fått nått förslag än så det blir väl donken eller nått :-)

Av Susanna Carlsson - 23 mars 2011 12:39

Tack gode gud att jag har mina vänner och familj hemma i Sverrige och här i Frankrike. Det verkar som de flesta vet vad jag pratar om med att känna sig vilsen på en ny plats och det är skönt att jag inte är ensam. Det går lite upp och ner, vissa dagar är bättre än andra men som sagt, det är väldigt skönt att veta vilka vänner som alltid finns där. En stor smackpuss till er :-)


Idag ska jag gå på en kurs där man bara sitter och pratar, på franska då förstås. Det är liksom det som det går ut på. Jag måste börja prata mer franska och nu jävlar. Det räcker inte med att lyssna på en lärare två timmar om dagen om hur jag skall stava några ord, jag måste ju lära mig att prata också.

Kan bli en intressant upplevelse. Första gången var gratis så får jag se sen om jag kände att det hjälpte. Gissar att det kanske inte lossnar första gången men jag kanske kan säga en mening eller två



Ovido - Quiz & Flashcards