Alla inlägg den 15 augusti 2011

Av Susanna Carlsson - 15 augusti 2011 09:43


Denna helgen blir tre dagar för oss eftersom vi är lediga idag måndag också så i lördags morse kollade vi lite på nätet och bokade en natt på ett slott i Champagne.

Vi kör dit, tar ungefär 1,5 timme och det visade sig vara jättefint. Vädret var inte på topp men det gjorde verkligen inget.

Vi hade ett rum som kanske skulle behöva en uppdatering men det gjorde liksom inget för vi var ju på ett slott. Man förväntar sig inte att det ska vara skandinaviskt, minimalistiskt där. Och badrummet skall vi inte tala om, hej hej 80-tal.


       


Slottet låg bredvid en gammal ruin som en gång har varit ett slott med åtta höga torn.

Det var verkligen jättevackert.

     


Lite bilder på ruinen och bron över till ruinen

                 


Efter att vi checkat in och tagit en promenad och tagit massa bilder så åkte vi till en liten håla och skulle äta lunch. Vi hamnade i ett litet samhälle på franska landsbuggden som hette Fismes. Jag vet, dålig humor men jag tyckte det var roligt. Jättesött ställe men där händer det nog inte så mycket.

     


Efter det åkte vi tillbaka till hotellet/slottet och jag testade att spela tennis. Eller ja, Johan försökte lära mig. De hade en bana där och man kunde låna rack och bollar så det gjorde vi. Det var jätteroligt. Var helt slut efteråt.


På kvällen åt vi fyrarätters och delade på en flaska rött till. Herregud så gott det var. När tredje rätten kommer in och jag tänker att nu är det ju dessert, så säger de, nej men nu kommer ju osttallriken.

Ja den får man ju ha. De kommer in med en hel rullvagn med olika ostar på och det var bara att välja och vraka. Det är verkligen skillnad på ost och ost.

Frukosten dagen efter var superfin men ingen av oss var direkt hungriga efter allt vi ätit kvällen innan.

När vi hade checkat ut åkte vi och skulle köpa några flaskor champagne eftersom vi befann oss i distriktet. Men vi har fortfarande inte lärt oss att allt stänger på söndagar i det här landet. Så det var bara att åka hem.


När vi kom hem tog vi en promenad till Louvren, det ligger ett stort köpcenter som heter Carrousel du Louvre och de hade en Applebutik där. Jag köpte en sån man har runt armen som man kan sätta sin iPhone i när man springer och Johan köpte nya hörlurar och en iRig.


På kvällen gav vi oss ut och sprang. Det är verkligen himla skön när man kommit igång. Efter det kollade vi på Vänneravsnitt och käkade varma mackor. Himla mysigt.


Idag måndag och vi är lediga :-)

Ovido - Quiz & Flashcards