Alla inlägg den 6 juli 2011

Av Susanna Carlsson - 6 juli 2011 18:50


Tu viens d´où?

Denna frågan fick jag idag och jag tittar på den korta killen i sin fina vita tunika som att han är en alien. Jag kunde inte för mitt liv komma på vad han frågade och jag kände mig jävligt blond. Han fick fråga på engelska istället.

Where do you come from?

Denna fråga är rätt basic när man lär sig franska och det skall man kunna.

Så för att summera, mina franskastudier gick jättebra ;-)


I lördags var jag ute med Kate och två tjejkompisar till henne. Vi tog en drink på en bar först, sen gick vi till ett ställe som hette Showcase.


Kate i mitten, Ondrea till höger och jag kommer inte ihåg vad hon till vänster hette. Men hon var väldigt trevlig.


 


Stället låg under en av broarna som går över Seine och kunde varit såå skithäftigt.

Det var stort, det var stora valv inne på stället men de spelade house/techno musik.

Det innebär en typ av dunkande i 20 minuter och sedan bytte de till ett annat dunkande i 20 minuter. Jag låter skittråkig jag vet men det var samma åsikt hos alla oss fyra. Och de hade typ fem saker på drinklistan, tre av de innehöll Redbull....


Tog några rätt dåliga bilder med min iPhone.


       


Söndagen hände inte mkt, som några kanske såg var vi på Ikea på kvällen. Jag tänkte att det är väl ingen där nu. Vem åker till Ikea en söndag kväll vid 19 snåret?

Typ halva Paris.

Herregud!!! Men vi fick köpt en del bra att ha saker. Lite nya lampor och sängbord. Just nu har vi belysning. Det innebär att antingen är det tänt eller släkt. Inte direkt nån mysbelysning.

Så vi har köpt allt men har fortfarande bara packat upp de galgar vi köpte.


I måndags träffade jag Kate och Ondrea igen (ja hon stavar med O), då det var 4 juli. Ondrea är från USA så hon hade dragit igång ett event där folk träffades o så skulle man klä sig i blått, rött eller vitt eller alltihop och äta picknickmat som hon gjort.

Så himla trevligt. Jag var jättesen från jobbet, så jag slänge i mig lite thaimat och drog iväg. Glömde helt av att jag skulle ha vissa färger på mig, men tydligen så funkade turkost. Typ blått.


Igår tisdag, kom jag hem vid 19. Den som någonsin klagar på att åka kollektivt i Sverige när det är varmt kan slänga sig i väggen. Testa att åka pendeln i Paris när det är 30 grader varmt ute och du står som packade sardiner.

Inte så kul men jag kom hem iaf. Sen var det bara att gå hem, ta på sig ett par shorts och ta ryggan och gå och handla mat. Sen när jag lagat mat, Johan kom i tid till maten var klar, helt otroligt, och jag pratade i telefon en stund så var klockan helt plötsligt 22. Då orkar man inte dra igång att montera ihop sängbord.


Idag har jag jobbat igen. Har fortfarande inte fått nån dator, däremot en telefon.

Carlsson :-)

 


En sista grej, igår när vi tog en sväng ner till bilen och hämtade saker från Ikea som vi fortfarande inte fått upp i lägenheten kommer det en konvoj med polisbilar och i mitten en fångtransport.

På vår gata. Fångarna är lite som djur i bur. De står upp och tittar ut samtidigt som de skriker ut i små luftgluggar.

Johan sa att de skrek efter mig tydligen. Så jag sa "jaha, för jag förstod inte, vad sa dem?"

Han vägrade översätta....  :-)


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards